Wij krijgen regelmatig de vraag wanneer je buurtalarm nu moet gebruiken.

Om daar antwoord op te geven kun je in de komende nieuwsbrieven een door een deelnemer ingesproken bericht beluisteren.

Deze week is dat een bericht van een op Buurtalarm aangesloten winkel. Een boetiekhoudster in de 9 straatjes in Amsterdam kreeg 2 mensen in de winkel. Een van hen leidde haar af en de ander haalde de kassa leeg. Er achter aan gaan was voor haar geen optie. Wel waarschuwde zij via Buurtalarm de andere winkeliers gaf een signalement door. Klik hier om het bericht te beluisteren.

Buurtalarm gebruik je als er snelheid geboden is. Het voorbeeld geeft dat duidelijk aan. Door in dit geval de andere winkeliers in de omgeving snel te waarschuwen, zijn zij extra alert. De kracht van Buurtalarm hierbij is dat de berichten worden verspreid via de telefoon. In de praktijk wordt op een overgaande telefoon sneller gereageerd dan bijvoorbeeld SMS-berichten, die worden vaak pas later gelezen.

Buurtalarm is niet bedoeld voor noodsituaties. Dan bel je 112 of gebruik je De Noodknop.

Tot slot: Hoe meer mensen meedoen, hoe groter de kans dat je tijdig ergens voor gewaarschuwd wordt. Attendeer dus zoveel mogelijk buren op Buurtalarm.