Twee van mijn kinderen hebben allebei een eigen appartement en toevallig ook nog allebei op de tweede verdieping. Afgelopen week werd bij hen allebei een pakketje afgegeven.. Ze wisten van niets. Maar… toen ze het openmaakten snapten zij het wel.

Een poosje terug waren zij allebei bij me op bezoek en kwam raakten we aan de praat over een nieuwsbericht over een slachtoffer van een huisbrand. Al gauw ging het gesprek over wat je bij brand moet doen. Omdat zij op de 2e verdieping wonen, realiseerden zij zich dat de vluchtwegen beperkt zijn en zij hun woning alleen maar via de voordeur uit kunnen. Gelukkig hebben zij beide wel een rookmelder in hun woning, zodat ze tijdig gewaarschuwd worden.

Op een gegeven moment kwamen we terecht op hoe je een beginnende brand nu eigenlijk moet blussen en wat je daar voor nodig hebt. Water, een brandblusser, een branddeken… Verschillende mogelijkheden werden besproken. Uiteindelijk leek een branddeken hen het handigst en leek het hen toch wel verstandig zo’n ding in huis te hebben.

Er van uit gaande dat zij “wel geen tijd zouden hebben om er één te kopen”, en met het gezegde “van uitstel komt afstel” in het achterhoofd”, heb ik voor hen allebei gelijk maar een branddeken besteld. Zij kregen ze netjes thuisgestuurd en vroegen zich natuurlijk af waar dat pakketje nu weer vandaan kwam. Tot ze hem open maakten natuurlijk. Toen snapten ze het wel.

De eerlijkheid gebiedt me te melden dat ik er zelf ook geen had. Dat heb ik gelijk ook maar goed geregeld.

Goeie tip: Stel het niet uit maar bestel er één. Misschien ben je ooit wel hartstikke blij dat je hem in huis hebt. Op deze pagina vind je een mooi overzicht van branddekens.