Gratis Buurtalarm:

Buurtalarm is een gratis alarmsysteem waarmee buurtbewoners elkaar realtime kunnen waarschuwen. Bijvoorbeeld bij diefstal, babbeltruc’s, verdachte situaties, een gaslek, een verdwaalde oudere of als een buurtbewoner zijn kindje kwijt is.

Uniek is daarbij dat iedereen met een vaste en mobiele telefoon mee kan doen.
Daardoor kunnen ook mensen zonder smartphone of Whats-App mee doen.
Bij gevaar waarschuw je elkaar.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Iedereen die zich aanmeld wordt op basis van zijn postcode automatisch gekoppeld aan andere deelnemers in een straal van 500 meter.

Een buurtbewoner die iets wilt melden pakt de telefoon, spreekt een bericht in en verbreekt de verbinding. Direct hierna gaat bij de deelnemende buren in een straal van 500 meter de telefoon over en horen zij het ingesproken bericht. Zo is iedereen direct alert. 

Om alarm te geven moet je een telefoonnummer (dat krijg je na je aanmelding van ons) bellen. Het is handig  Om dit nummer onder een voorkeurtoets of in de adreslijst van je telefoon te zetten. Dan heb je het snel bij de hand.   

Gratis?.. Waar zit het addertjes onder het gras en hoe zit het met de privacy?

Gratis

Natuurlijk gaat er een belletje rinkelen als iets gratis is. Buurtalarm is 100% gratis en dat proberen we ook zo te houden. Wel vragen we je op vrijwillige basis eenmalig € 10,- te doneren als bijdrage in de kosten van het systeem. Over het waarom hiervan lees je meer bij “Het loopt een beetje uit de hand!”

Privacy

Als je je aanmeld ga je er mee akkoord dat we je regelmatig (maximaal 1 maal per maand) een nieuwsbrief sturen met tips en updates over Buurtalarm. Wij beloven je dat je gegevens alleen gebruikt worden voor de goede werking van het systeem en voor onze nieuwsbrief en op geen enkele wijze aan derden ter beschikking worden gesteld.

Wie doen er al mee?

Op de plattegrond kan je zien hoeveel mensen er in een wijk mee doen. In het kader van privacy zij de inzoom mogelijkheden beperkt.

in de praktijk zien we dat als iemand in een straat/wijk het initiatief neemt het aantal deelnemers daar snel stijgt. Die groei kan je op de plattegrond volgen.

Om je buren over buurtalarm te informeren kan je onderstaande tekst gebruiken.  

Beste ……

Ik heb me aangemeld voor Buurtalarm. Dat is een alarmsysteem waarmee buurtbewoners elkaar razendsnel kunnen waarschuwen voor verdachte of gevaarlijk situaties. Misschien ook iets voor jou om mee te doen. Het kost niets en je maakt je buurt er een stuk veiliger mee. Om je aan te melden ga je naar www.burenalert.nl of download de MisNixx app.  

Iedereen die zich aanmeld wordt op basis van zijn postcode automatisch in de juiste groep gezet. Ook krijgt iedere nieuwe deelnemer de vraag anderen op Buurtalarm te wijzen. Moet je eens opletten hoe snel het aantal deelnemers in jouw omgeving groeit. Die groei kan je volgen door af en toe op de plattegrond te kijken. 

Om alarm te geven moet een nummer (dat krijg je na je aanmelding van ons) kiezen waarna je gevraagd wordt een bericht in te spreken. Het buurtalarm systeem verstuurt dat bericht naar de andere deelnemers in een straal van 500 meter om je woning.

Het verschil met buurtpreventie en Whats-App groepen?

Regelmatig krijgen we vragen over het verschil tussen Buurtalarm en WhatsApp groepen. Onderstaand de verschillen. 

Aanmelden:

  • WhatsApp: Aanmelden gaat via een beheerder die je in de groep zet. Voor je mee kan doen moet je eerst uitzoeken wie de beheerde is.
  • Buurtalarm: Aanmelden gaat via de site of MisNixx-app. Je wordt automatisch gekoppeld aan de andere deelnemers in een straal van 500 meter rond je huisadres.

Privacy

  • WhatsApp: Vanaf het moment dat je in de groep zit heeft iedereen in de groep jouw telefoonnummer.
  • Buurtalarm: Je gegevens zijn voor andere deelnemers niet zichtbaar.

De vorm van de berichten

  • WhatsApp: Er wordt met tekstberichten gewerkt. Een sms/whats-app bericht heeft een lage aandachtswaarde en wordt vaak pas later gelezen.
  • Buurtalarm: Er wordt met spraakberichten gewerkt. Een overgaande telefoon heeft een hoge aandachtswaarde en wordt vaak direct op gereageerd.

Iedereen

  • WhatsApp: Mensen die geen smartphone hebben, of Whats-app niet op hun telefoon hebben geïnstalleerd, kunnen niet mee doen.
  • Buurtalarm: Buurtalarm werkt op iedere vaste en mobiele telefoonaansluitingen. Daarom kan iedereen, ook mensen (ouderen) die wat minder handig zijn met de smartphone, mee doen. Ouderen zijn vaak de ogen van de wijk en voor “criminelen” een doelgroep.

Vervuiling

  • WhatsApp: Als er geen actieve beheerder is die waakt over de kwaliteit van de berichten verwaterd de groep tot een babbelbox en haken mensen af.
  • Buurtalarm: De ervaring leert dat er alleen urgente zaken gemeld worden.

Doe mee.

Help mee jouw wijk een stukje veiliger te maken. Het is gratis en idereen kan meedoen.

Aanmelden > > 

Het loopt uit de hand . . .

Buurtalarm is gratis en dat willen we graag zo houden. Maar… een beetje hulp kunnen we wel gebruiken.

Lees meer > > 

 Contactgegevens:  Burenalert bv | Vissersdijk beneden 70, 3319 GW Dordrecht | 078 - 64 74 602 |  info@BurenAlert.nl | KVK: 33231412