Buurtalarm is een systeem waarmee buurtbewoners elkaar real-time kunnen waarschuwen. Bijvoorbeeld bij diefstal, babbeltruc’s, verdachte situaties, een gaslek, een verdwaalde oudere of als een buurtbewoner zijn kindje kwijt is.

Hoe werkt het? Een buurtbewoners die iets wil melden pakt de telefoon, spreekt  een bericht in en verbreekt de verbinding. Direct hierna gaat bij de deelnemende buren in een straal van 500 meter de telefoon over en horen zij het ingesproken bericht. Zo is iedereen direct alert.

Gratis: Buurtalarm is gratis te gebruiken. Na aanmelding word je op basis van je adres automatisch aan andere deelnemende buurtbewoners in een straal van 500 meter gekoppeld. 

Het verschil met Buurtpreventie Whats-App groepen.

Regelmatig krijgen we vragen over het verschil met Buurtpreventie via Whats-App groepen. Onderstaand de verschillen. W = whats-app groepen, B  = Buurtalarm

Aanmelden: 

 • W: Aanmelden gaat via een beheerder die je in de groep zet. Voor je mee kan doen moet je eerst uitzoeken wie de beheerde is.
 • B: Aanmelden gaat via de site of MisNixx-app. Je wordt automatisch gekoppeld aan de andere deelnemers in een straal van 500 meter rond je huisadres.

Privacy

W: Vanaf het moment dat je in de groep zit heeft iedereen in de groep jouw telefoonnummer.

B: Je gegevens zijn voor andere deelnemers niet zichtbaar.

De vorm van de berichten

W: Er wordt met tekstberichten gewerkt. Een sms/whats-app bericht heeft een lage aandachtswaarde en wordt vaak pas later gelezen.

B: Er wordt met spraakberichten gewerkt. Een overgaande telefoon heeft een hoge aandachtswaarde en wordt vaak direct op gereageerd. 

Iedereen

W: Mensen die geen smartphone hebben, of Whats-app niet op hun telefoon hebben geïnstalleerd, kunnen niet mee doen.

B: Buurtalarm werkt op iedere vaste en mobiele telefoonaansluitingen. Daarom kan iedereen, ook mensen (ouderen) die wat minder handig zijn met de smartphone, mee doen. Ouderen zijn vaak de ogen van de wijk en voor “criminelen” en doelgroep.

Vervuiling

W: Als er geen actieve beheerder is die waakt over de kwaliteit van de berichten verwaterd de groep tot een babbelbox en haken mensen af.

B: De ervaring leert dat er alleen urgente zaken gemeld worden. 

  Aanmelden en service

  Aanmelden voor Buurtalarm kan via de groene knop. Na invoeren van je gegevens word je automatisch aan de andere deelnemende buurtbewoners in een straal van 500 meter gekoppeld.

  Na je aanmelding ontvang je per e-mail een password dat je toegang geeft tot je Buurtalarm-account. Hier kun je o.a.:

  –  Extra telefoonnummers toevoegen
  –  Buurtalarm in de nachtmodus zetten
  –  Contactgegevens aanpassen

  Heb je hulp nodig of vragen? Ons team is te bereiken op: 085 27 31 790 of via mail: info@BurenAlert.nl 

  Addertje onder het gras & privacy

  Bij een gratis aanbod rijst direct de vraag “Waar zit het addertje onder het gras?”. Daar zijn wij heel open in:

  Iedereen die van Buurtalarm gebruik maakt gaat er mee akkoord dat wij onze nieuwsbrief toesturen, met informatie over onze andere diensten zoals De Noodknop.

  Wij geven je de garantie dat we je gegevens op geen enkele manier aan derden ter beschikking stellen.

  BHV-Alert is een product van Burenalert bv | Adres: Vissersdijk Beneden 70  | 3319 GW Dordrecht | Telefoon: 085 27 31 790 | Mail: info@burenalert.nl