Buurtalarm is een systeem waarmee buurtbewoners elkaar realtime kunnen waarschuwen. Bijvoorbeeld bij een diefstal, gaslek, een verdwaalde oudere of als een buurtbewoner zijn kindje kwijt is.

Hoe werkt het? Een buurtbewoner die iets wilt melden pakt de telefoon, spreekt een bericht in en verbreekt de verbinding. Direct hierna gaat bij de deelnemende buren in een straal van 500 meter de telefoon over en horen het ingesproken bericht. Zo is iedereen direct alert.

Gratis: buurtalarm is gratis. Na aanmelding word je op basis van je adres automatisch gekoppeld aan deelnemende buren.

VEEL GESTELDE VRAGEN?

Het verschil met Buurtpreventie Whats-App groepen.

Regelmatig krijgen we vragen over het verschil met Buurtpreventie via Whats-App groepen. Onderstaand de verschillen. W = whats-app groepen, B  = Buurtalarm
Aanmelden:

 • W: Aanmelden gaat via een beheerder die je in de groep zet. Voor je mee kan doen moet je eerst uitzoeken wie de beheerde is.
 • B: Aanmelden gaat via de site of MisNixx-app. Je wordt automatisch gekoppeld aan de andere deelnemers in een straal van 500 meter rond je huisadres.

Privacy

W: Vanaf het moment dat je in de groep zit heeft iedereen in de groep jouw telefoonnummer.

B: Je gegevens zijn voor andere deelnemers niet zichtbaar.

De vorm van de berichten

W: Er wordt met tekstberichten gewerkt. Een sms/whats-app bericht heeft een lage aandachtswaarde en wordt vaak pas later gelezen.

B: Er wordt met spraakberichten gewerkt. Een overgaande telefoon heeft een hoge aandachtswaarde en wordt vaak direct op gereageerd.

Iedereen

W: Mensen die geen smartphone hebben, of Whats-app niet op hun telefoon hebben geïnstalleerd, kunnen niet mee doen.

B: Buurtalarm werkt op iedere vaste en mobiele telefoonaansluitingen. Daarom kan iedereen, ook mensen (ouderen) die wat minder handig zijn met de smartphone, mee doen. Ouderen zijn vaak de ogen van de wijk en voor “criminelen” en doelgroep.

Vervuiling

W: Als er geen actieve beheerder is die waakt over de kwaliteit van de berichten verwaterd de groep tot een babbelbox en haken mensen af.

B: De ervaring leert dat er alleen urgente zaken gemeld worden.

  Hoe werkt het versturen en verzenden?

  Je kan direct bellen met onze automatische alarm centrale. Zodra je hier naartoe belt kun je direct een bericht inspreken. Onze centrale neemt jouw ingesproken  bericht op en belt hierna deelnemende buren in een straal van 500 meter tegelijkertijd. Zodra buurtbewoners de telefoon opnemen speelt onze centrale het ingesproken bericht af. 

  Gratis... Wat is het addertje?

  Natuurlijk gaat er een belletje rinkelen als iets gratis is. Buurtalarm is 100% gratis, wij versturen je een nieuwsbrief met tips en updates over Buurtalarm en vertellen meer over onze producten.

  Contact:

  Telefoon: 085 - 27 31 790
  Maandag t/m vrijdag van 9:00 - 17:00

  Mail: info@BurenAlert.nl

  Adres:

  Vissersdijk beneden 70,
  3319 GW Dordrecht

  KVK: 33231412

  Ook van ons:

  DeNoodknop.nl
  BurenAlert.nl