Selecteer een pagina

Buurtalarm is een gratis alarmsysteem waarmee buurtbewoners elkaar realtime kunnen waarschuwen. Bijvoorbeeld bij een diefstal, gaslek, een verdwaalde oudere of als een buurtbewoner zijn kindje kwijt is.

Hoe werkt het? Een buurtbewoner die iets wilt melden pakt de telefoon, spreekt een bericht in en verbreekt de verbinding. Direct hierna gaat bij de deelnemende buren in een straal van 500 meter de telefoon over en horen het ingesproken bericht. Zo is iedereen direct alert.

Scrol naar beneden om je aan te melden. Na aanmelding word je op basis van je adres automatisch gekoppeld aan deelnemende buren.

Gratis... Wat is het addertje en hoe zit het met privacy?

Gratis

Natuurlijk gaat er een belletje rinkelen als iets gratis is. Buurtalarm is 100% gratis en dat proberen we ook zo te houden. Wel vragen we je op vrijwillige basis eenmalig € 10,- te doneren als bijdrage in de kosten van het systeem. Over het waarom hiervan lees je meer bij “Het loopt een beetje uit de hand!“. 

Privacy

Als je je aanmeld ga je er mee akkoord dat we je regelmatig (maximaal 1 maal per maand) een nieuwsbrief sturen met tips en updates over Buurtalarm. Wij beloven je dat je gegevens alleen gebruikt worden voor de goede werking van het systeem en voor onze nieuwsbrief en op geen enkele wijze aan derden ter beschikking worden gesteld.

Het verschil met Buurtpreventie Whats-App groepen.

Regelmatig krijgen we vragen over het verschil met Buurtpreventie via WhatsApp groepen. Onderstaand de verschillen. 

Aanmelden:

 • WhatsApp: Aanmelden gaat via een beheerder die je in de groep zet. Voor je mee kan doen moet je eerst uitzoeken wie de beheerde is.
 • Buurtalarm: Aanmelden gaat via de site of MisNixx-app. Je wordt automatisch gekoppeld aan de andere deelnemers in een straal van 500 meter rond je huisadres.

Privacy

 • WhatsApp: Vanaf het moment dat je in de groep zit heeft iedereen in de groep jouw telefoonnummer.
 • Buurtalarm: Je gegevens zijn voor andere deelnemers niet zichtbaar.

De vorm van de berichten

 • WhatsApp: Er wordt met tekstberichten gewerkt. Een sms/whats-app bericht heeft een lage aandachtswaarde en wordt vaak pas later gelezen.
 • uurtalarm: Er wordt met spraakberichten gewerkt. Een overgaande telefoon heeft een hoge aandachtswaarde en wordt vaak direct op gereageerd.

Iedereen

 • WhatsApp: Mensen die geen smartphone hebben, of Whats-app niet op hun telefoon hebben geïnstalleerd, kunnen niet mee doen.
 • Buurtalarm: Buurtalarm werkt op iedere vaste en mobiele telefoonaansluitingen. Daarom kan iedereen, ook mensen (ouderen) die wat minder handig zijn met de smartphone, mee doen. Ouderen zijn vaak de ogen van de wijk en voor “criminelen” en doelgroep.

Vervuiling

 • WhatsApp: Als er geen actieve beheerder is die waakt over de kwaliteit van de berichten verwaterd de groep tot een babbelbox en haken mensen af.
 • uurtalarm: De ervaring leert dat er alleen urgente zaken gemeld worden.

  Aanmeldformulier

  Door mee te doen aan Buurtalarm word je tijdig gewaarschuwd voor een gevaarlijke situatie in jouw omgeving. Je bent dan direct alert en dat kan schade en leed voorkomen.

  Maar wat als er thuis iets mis gaat en je direct hulp nodig hebt. Bijvoorbeeld brand, een ongeval, onwel worden of een hartstilstand. 

  Met De Noodknop kan je door enkel het indrukken van een telefoontoets of  alarmknop direct hulp inroepen. Bijvoorbeeld van buren of in de buurt wonende familie en vrienden. 

   Contactgegevens:  Vissersdijk beneden 70, 3319 GW Dordrecht |  info@BurenAlert.nl | KVK: 33231412