Zo verzend je een bericht.

Bel vanaf één van de door jouw opgegeven telefoonnummers naar 085 – 27 33 225. Je hoort dan: 

  • Welkom bij Buren Alert. Spreek na de toon een bericht in, sluit af met een hekje en beluister het bericht.

Na intoetsen van het hekje hoor je.

  • U heeft het volgende bericht ingesproken ( … dan volgt het ingesproken bericht…) 
  • kies 1 om te verzenden
  • kies 2 om opnieuw in te spreken
  • verbreek de verbinding om te annuleren. 

LET OP: Berichten kan je alleen verzenden van het nummer dat je bij je aanmelding hebt opgegeven. Nummer blokkering van dit nummer mag niet aan staan. 

In “Mijn BurenAlert” kan je zien welk nummer voor jou in het systeem staat en kan je eventueel extra nummers opgeven.  

Herken de BurenAlert oproep.

Als een buurtbewoner een alarmmelding heeft ingesproken gaat binnen een minuut bij alle deelnemers in een straal van 500 meter rond zijn/haar woning de telefoon over. Bij opnemen horen ze het ingesproken bericht.

De oproep komt vanaf het nummer 078 – 78 78 287. Zet dit nummer onder de naam “BurenAlert” in je telefoon. Je ziet dan direct dat het om een “BurenAlert” oproep gaat. 

Doe een test.

Om met het BurenAlert vertrouwd te raken is het goed om af en toe een test te doen. je spreek dan het volgende bericht in. “Dit is een testbericht van. Er is niets aan de hand en je hoeft niets te doen.” De beste tijd om een testbericht te verzenden is tussen 17.00 en 19.00 uur.

Maar let op: Als iedereen testberichten gaat verzenden wordt het een beetje veel. Daarom :  Verzend alleen een testbericht als je er de laatste 4  – 6 weken zelf geen hebt ontvangen.

Iets lager op deze pagina lees je hoe je een bericht kan inspreken.

 

Zet BurenAlert (tijdelijk) uit.

In “mijn BurenAlert” zit een klokprogramma. Daarmee kun je je BurenAlert tijdelijk uit zetten.

Bijvoorbeeld als je op vakantie bent of op bepaalde delen van de week of dag geen meldingen wil ontvangen.

Anoniem je buurt waarschuwen.

In een woonwijk liepen we tegen een probleem met vandalisme aan. Bewoners wilde elkaar met BurenAlert waarschuwen maar waren bang dat de “vandalen” ook op BurenAlert waren aangesloten en zo konden achterhalen wie de melding maakte.

Om dit op te lossen hebben we anoniem waarschuwen bedacht. Hierbij wordt alleen je straatnaam in het bericht vermeld (niet je huisnummer). In “Mijn BurenAlert” kun je dit instellen.

Goed om te weten: Bij misbruik kunnen wij achterhalen van welke telefoonnummer dit afkomstig is en indien nodig blokkeren. Gelukkig is dit nog nooit voorgekomen.

Wat zijn mijn nummers.

In “Mijn BurenAlert” kan je zien welk nummer voor jou in het systeem staat en kan je eventueel extra nummer opgeven. Zo kan je vanaf meerdere toestellen in huis een bericht verzenden.

Vergeet na het toevoegen, verwijderen of wijzigen van een nummer niet op opslaan te klikken. 

Oproep gemist? 

Je kunt gedurende 24 uur terugbellen naar 078 – 78 78 287. Dit is het nummer waarvandaan je gebeld bent en zo kan je het laatste bericht beluisteren.

 Contactgegevens:  Burenalert bv | Vissersdijk beneden 70, 3319 GW Dordrecht |  info@BurenAlert.nl | KVK: 33231412