Het ontstaan van het BHV-Netwerk

Een paar jaar terug raakte één van ons op een bedrijventerrein in gesprek met een ambulance broeder. Die vertelde over het fenomeen ‘Hartstilstand”. Dit kan iedereen overkomen en als je binnen 6 minuten wordt gereanimeerd en met een AED schokken krijgt heb je een reële overlevingskans. Maar vertelde hij, In de praktijk is het voor ons knap lastig om binnen 6 minuten ter plaatse te zijn. Dat lukt dan ook vaak niet. Als we uiteindelijk aan komen rijden met sirene en zwaailichten zie je reacties uit de omgeving. Daar zitten BHV-ers onder en steeds meer bedrijven hebben een AED. Die mensen hadden kunnen helpen. Hoe regel je nu dat die mensen snel gealarmeerd worden en te hulp schieten? Dan kan je levens redden!

Dit gesprek was de aanzet tot het opzetten van BHV-Netwerken. We ontwierpen een systeem waarbij je met slechts het indrukken van een voorgeprogrammeerde telefoontoets direct meerdere mensen kan alarmeren. Na wat testen op bedrijven terreinen bleek het fantastisch te werken en waren binnen een paar minuten naast de eigen BHV ook die van de buren ter plaatse. Ondertussen rollen we op steeds meer bedrijven terreinen succesvol BHV-netwerken uit. 

Omdat we alles, van het systeem tot de administratie, optimaal geautomatiseerd hebben kunnen we dit project met een beperkt aantal mensen runnen. Daarnaast werkt iedereen vanuit zijn eigen privé kantoor waardoor we geen kantoorruimte hoeven te huren en geen woon-werk verkeer hebben. Dit houdt de kosten laag en we leveren gelijk een bijdrage aan een duurzame samenleving.

BHV-Alert is een product van Burenalert bv | Adres: Vissersdijk Beneden 70  | 3319 GW Dordrecht | Telefoon: 085 27 31 790 | Mail: info@burenalert.nl