BIJ GEVAAR, WAARSCHUW JE ELKAAR:
Burenalert is een gratis alarmsysteem voor bedrijventerreinen waarmee bedrijven elkaar bij calamiteiten snel kunnen waarschuwen of elkaars hulp in kunnen roepen.

Een paar voorbeelden.

Verdacht: Ik heb al een paar keer een “verdacht” wit busje lang zien rijden. Hou het even in de gaten.

Smoes: Wij hadden net een vrouw die met een smoes over een toilet in het gebouw probeerde te komen.

AED: We hebben hier een hartstilstand. Kan iemand helpen met reanimeren en een AED meenemen. 112 is al gebeld.

Brand: We hebben brand op het terrein en de brandweer is onderweg

Direct na het inspreken van het bericht gaat bij de deelnemende bedrijven de telefoon over en horen zij het ingesproken bericht en de locatie waar de melding vandaan komt. 

En verder:

Hoe werkt het?

Ieder bedrijf dat zich aanmeld wordt op basis van zijn postcode automatisch gekoppeld aan andere bedrijven in een straal van 750 meter.

Een bedrijf dat iets wilt melden pakt de telefoon, spreekt een bericht in en verbreekt de verbinding. Direct hierna gaat bij de deelnemende bedrijven in een straal van 500 meter de telefoon over en horen zij het ingesproken bericht. Zo is iedereen direct alert. 

Is het echt gratis en hoe zit het met privacy?

Gratis:
Ja, deelname is 100% gratis en dat wiillen we zo houden. Bij “Over ons” lees je hoe je ons daarbij kunt helpen.  

Privacy:
Wij beloven je dat je gegevens alleen gebruikt worden voor de goede werking van het systeem en voor het verzenden van onze nieuwsbrief en op geen enkele wijze aan derden ter beschikking worden gesteld. 

Nieuwsbrief
Als je je aanmeldt ga je er mee akkoord dat we je  onze nieuwsbrief met tips en updates over BurenAlert en informatie over andere projecten van ons zoals DeNoodknop en MisNixx sturen.

Hoe meer bedrijven meedoen hoe effectiever het werk

Op de plattegrond kan je zien hoeveel bedrijven er in een gebied mee doen. In het kader van privacy zijn de inzoom mogelijkheden beperkt. In de praktijk zien we dat als iemand op een bedrijventerrein het initiatief neemt het aantal deelnemers daar snel stijgt. Die groei kan je op de plattegrond volgen.

Om je collega winkeliers over BurenAlert te informeren kan je onderstaande tekst gebruiken.  

Beste ……

Ik heb me aangemeld voor BurenAlert. Dat is een gratis alarmsysteem waarmee we bedrijven elkaar razendsnel kunnen waarschuwen voor verdachte of gevaarlijk situaties. Misschien ook iets voor jou om mee te doen. Het kost niets en je maakt je het bedrijventerrein er een stuk veiliger mee. Om je aan te melden ga je naar www.burenalert.nl

Iedereen die zich aanmeld wordt op basis van zijn postcode automatisch in de juiste groep gezet. 

Wij hebben een Whats-App groep op ons bedrijventerrein.

Fantastisch, voor niet dringende zaken is dit heel handig. Maar bij calamiteiten waarbij spoed geboden is is dit wat minder geschikt.

Bij een BurenAlert melding gaat de telefoon over. Dit heeft een grotere attentiewaarde dan een sms of app bericht en wordt dan ook sneller op gereageerd. SMS of whats-app berichten worden vaak pas later gelezen en dat is bij een acute situatie waarbij er direct hulp nodig is niet handig. Daarnaast is meestal alleen de bedrijfsleiding in de Whats-App groepen opgenomen terwijl de telefoon direct door iedere medewerker opgenomen kan worden.