BIJ GEVAAR, WAARSCHUW JE ELKAAR:
Burenalert is een gratis waarschuwingssysteem waarmee winkeliers elkaar snel kunnen waarschuwen voor bijvoorbeeld vandalisme, winkeldiefstal, brand, verdachte personen, vals geld, enz.   

Het werkt als volgt
Iedere winkel die zich aanmeld wordt op basis van zijn postcode automatisch gekoppeld aan andere winkels in een straal van 750 meter. 

Een winkel die iets wilt melden pakt de telefoon, spreekt een bericht in en verbreekt de verbinding. Direct hierna gaat bij de deelnemende winkels in een straal van 750 meter de telefoon over en horen zij het ingesproken bericht. Zo is iedereen direct alert.

Meer weten?

Wij hebben een Whats-App groep in ons winkelgebied.

Fantastisch, voor niet dringende zaken is dit heel handig. Maar bij calamiteiten waarbij spoed geboden is is dit wat minder geschikt.

Bij een BurenAlert melding gaat de telefoon over. Dit heeft een grotere attentiewaarde dan een sms of app bericht en wordt dan ook sneller op gereageerd. SMS of whats-app berichten worden vaak pas later gelezen en dat is bij een acute situatie waarbij er direct hulp nodig is niet handig. Daarnaast is het personeel vaak verboden hun smartphone in de winkel te gebruiken.

Hoe meer winkels meedoen hoe effectiever het werk

Op de plattegrond kan je zien hoeveel winkels er in een gebied mee doen. In het kader van privacy zijn de inzoom mogelijkheden beperkt. In de praktijk zien we dat als iemand in een winkelgebied het initiatief neemt het aantal deelnemers daar snel stijgt. Die groei kan je op de plattegrond volgen.

Om je collega winkeliers over BurenAlert te informeren kan je onderstaande tekst gebruiken.  

Beste ……

Ik heb me aangemeld voor BurenAlert. Dat is een gratis alarmsysteem waarmee we elkaar winkels razendsnel kunnen waarschuwen voor verdachte of gevaarlijk situaties. Misschien ook iets voor jou om mee te doen. Het kost niets en je maakt je het winkelgebied er een stuk veiliger mee. Om je aan te melden ga je naar www.burenalert.nl of download de MisNixx app.  

Iedereen die zich aanmeld wordt op basis van zijn postcode automatisch in de juiste groep gezet. 

Is het echt gratis en hoe zit het met privacy?

Gratis:
Ja, deelname is 100% gratis en dat wiillen we zo houden. Bij over ons lees je hoe je ons daarbij kunt helpen.  

Privacy:
Wij beloven je dat je gegevens alleen gebruikt worden voor de goede werking van het systeem en voor het verzenden van onze nieuwsbrief en op geen enkele wijze aan derden ter beschikking worden gesteld. 

Nieuwsbrief
Als je je aanmeldt ga je er mee akkoord dat we je  onze nieuwsbrief met tips en updates over BurenAlert en informatie over andere projecten van ons zoals DeNoodknop en MisNixx sturen.

 Contactgegevens:  Burenalert bv | Vissersdijk beneden 70, 3319 GW Dordrecht |  info@BurenAlert.nl | KVK: 33231412