Alarmsysteem voor wooncomplexen.

Met een besloten BurenAlert groep kunnen bewoners binnen een wooncomplex elkaar razendsnel waarschuwen voor calamiteiten of elkaars hulp inroepen. Het werkt als volgt.

Een bewoner die iets wil melden pakt zijn/haar telefoon, spreekt een bericht in en verbreekt de verbinding. Direct daarna gaat bij de andere bewoners de telefoon over en horen zij bij opnemen het ingesproken bericht.

Iedereen met een vaste telefoon, mobiele telefoon of smartphone kan van BurenAlert gebruiken.

Een paar voorbeelden.

Brand; Stel er is bij iemand brand. De betreffende bewoners pakt de telefoon en spreekt in waar de brand. Binnen een minuut daarna is het hele complex op de hoogte en kunnen er zo nodig maatregelen genomen worden.

Verdacht persoon. iemand signaleert een verdacht persoon in het complex en meldt dit. Zo kunnen diefstal, vandalisme en leed door babbeltrucs voorkomen worden.

AED: in steeds mee wooncomplexen hangt een AED. Bij een hartstilstand telt iedere minuut en is het belangrijk dat de AED zo snel mogelijk ter plaatse is. BurenAlert kan daarbij helpen. Binnen een minuut weten de andere bewoners waar er hulp nodig is, kunnen de AED brengen, helpen met reanimeren, de ambulance opvangen en zorgen dat de lift direct beschikbaar is, enz.

En verder:

Wij hebben een Whats-App groep in ons complex.

Fantastisch, voor niet dringende zaken is dit heel handig. Maar bij calamiteiten waarbij spoed geboden is is dit wat minder geschikt.

 Bij een BurenAlert melding gaat de telefoon over. Dit heeft een grotere attentiewaarde dan een sms of app bericht en wordt dan ook sneller op gereageerd. Dit is met name ’s nachts, als sms/whats-app veelal niet gelezen, worden een groot voordeel. Denk bijvoorbeeld aan een brandmelding. 

Omdat BurenAlert via telefoontechniek (vast en mobiel) werkt kan iedereen meedoen. 

De kosten.

Het gebruik van BurenAlert is gratis. Voor het aanmaken van een besloten groep wordt eenmalig € 95,- (exclusief btw) in rekening gebracht. 

Aanvragen.

Via “contact” kunt u een besloten BurenAlertgroep aanvragen. Na uw aanvraag nemen wij contact met u op.  

 Contactgegevens:  Burenalert bv | Vissersdijk beneden 70, 3319 GW Dordrecht |  info@BurenAlert.nl | KVK: 33231412