Buren-Alert: Een gratis lokaal waarschuwingssysteem.

Met Buren-Alert alarmeren buurtbewoners elkaar bij gevaar of onraad in de directe omgeving.
Of het nu gaat om een verdacht persoon, babbeltruc, een gaslek of een kindje dat zoek is. Buren-Alert brengt de buurt bij elkaar en heeft inmiddels al duizenden gebruikers. Doe je ook mee?

Sneller dan Whatsapp groepen:

In tegenstelling tot bijvoorbeeld WhatsApp-groepen, maakt Buren-Alert gebruik van een directe bel-oproep. Bij gevaar of onraad in je directe omgeving wordt je gebeld en hoor een gesproken bericht als je je telefoon opneemt.

Dit werkt razendsnel en doeltreffend voor jouw en alle inwoners! Je bent ook direct af van alle (onzin)berichten uit de buurtapp .

 

100% privacy proof:

Om Buren-Alert te laten functioneren hebben we alleen je postcode en telefoonnummer nodig. Met je mailadres krijg je toegang tot je Buren-Alert account waar je o.a. kunt instellen op welke tijden je wel of geen oproepen wilt ontvangen.

Jouw gegevens zijn niet zichtbaar voor anderen omwonenden en is Buren-Alert 100% privacy proof.

Last but not least:

Buren-Alert werkt ook op de vaste telefoonaansluiting.
Iedereen (dus ook ouderen) kunnen deelnemen.

Meld je
gratis aan

 • Buren-Alert is volledig gratis is.
 • Na je aanmelding ben je automatisch gekoppeld aan andere buren binnen een straal van 500 meter.

Veelgestelde vragen:

Het verschil met buurtpreventie-Whats-App groepen?

Regelmatig krijgen we vragen over het verschil tussen BurenAlert en WhatsApp groepen. Onderstaand de verschillen.

Aanmelden:

 • WhatsApp: Aanmelden gaat via een beheerder die je in de groep zet. Voor je mee kan doen moet je eerst uitzoeken wie de beheerde is.
 • BurenAlert: Aanmelden gaat via de Buren-Alert site. Je wordt automatisch gekoppeld aan de andere deelnemers in een straal van 500 meter rond je huisadres.

Privacy

 • WhatsApp: Vanaf het moment dat je in de groep zit heeft iedereen in de groep jouw telefoonnummer.
 • BurenAlert: Je gegevens zijn voor andere deelnemers niet zichtbaar.

De vorm van de berichten

 • WhatsApp: Er wordt met tekstberichten gewerkt. Een sms/whats-app bericht heeft een lage aandachtswaarde en wordt vaak pas later gelezen.
 • BurenAlert: Er wordt met spraakberichten gewerkt. Een overgaande telefoon heeft een hoge aandachtswaarde en wordt vaak direct op gereageerd.

Iedereen

 • WhatsApp: Mensen die geen smartphone hebben, of Whats-app niet op hun telefoon hebben geïnstalleerd, kunnen niet mee doen.
 • BurenAlert: BurenAlert werkt op iedere vaste en mobiele telefoonaansluitingen. Daarom kan iedereen, ook mensen (ouderen) die wat minder handig zijn met de smartphone, mee doen. Ouderen zijn vaak de ogen van de wijk en voor “criminelen” een doelgroep.

Vervuiling

 • WhatsApp: Als er geen actieve beheerder is die waakt over de kwaliteit van de berichten verwaterd de groep tot een babbelbox en haken mensen af.
 • BurenAlert: De ervaring leert dat er alleen urgente zaken gemeld worden.
Hoe werkt het?

Iedereen die zich aanmeld wordt op basis van zijn postcode automatisch gekoppeld aan andere deelnemers in een straal van 500 meter.

Een buurtbewoner die iets wilt melden pakt de telefoon, spreekt een bericht in en verbreekt de verbinding. Direct hierna gaat bij de deelnemende buren in een straal van 500 meter de telefoon over en horen zij het ingesproken bericht. Zo is iedereen direct alert.

Wie doen er al mee?

Op de plattegrond kan je zien hoeveel mensen er in een wijk mee doen. In het kader van privacy zij de inzoom mogelijkheden beperkt.

in de praktijk zien we dat als iemand in een straat/wijk het initiatief neemt het aantal deelnemers daar snel stijgt. Die groei kan je op de plattegrond volgen.

Om je buren over BurenAlert te informeren kan je onderstaande tekst gebruiken.  

Beste ……

Ik heb me aangemeld voor BurenAlert. Dat is een alarmsysteem waarmee buurtbewoners elkaar razendsnel kunnen waarschuwen voor verdachte of gevaarlijk situaties. Misschien ook iets voor jou om mee te doen. Het kost niets en je maakt je buurt er een stuk veiliger mee. Om je aan te melden ga je naar www.burenalert.nl of download de MisNixx app.  

Iedereen die zich aanmeld wordt op basis van zijn postcode automatisch in de juiste groep gezet. Ook krijgt iedere nieuwe deelnemer de vraag anderen op BurenAlert te wijzen. Moet je eens opletten hoe snel het aantal deelnemers in jouw omgeving groeit. Die groei kan je volgen door af en toe op de plattegrond te kijken. 

Om alarm te geven moet een nummer (dat krijg je na je aanmelding van ons) kiezen waarna je gevraagd wordt een bericht in te spreken. Het burenAlert systeem verstuurt dat bericht naar de andere deelnemers in een straal van 500 meter om je woning.

Is het echt gratis en hoe zit het met privacy?

Gratis:
Ja, deelname is 100% gratis en dat wiillen we zo houden. Bij over ons lees je hoe je ons daarbij kunt helpen.  

Privacy:
Wij beloven je dat je gegevens alleen gebruikt worden voor de goede werking van het systeem en voor het verzenden van onze nieuwsbrief en op geen enkele wijze aan derden ter beschikking worden gesteld. 

Nieuwsbrief
Als je je aanmeldt ga je er mee akkoord dat we je  onze nieuwsbrief met tips en updates over BurenAlert en informatie over andere projecten van ons zoals DeNoodknop en MisNixx sturen.